مهارتهایی که در سال ۱۴۰۰ روی آنها وقت گذاشتهام:
– استراتژی محتوا
– اسکیلآپ
– ریاضیات پایه
– تاریخ مقدماتی بشر
– مدیریت عملیات و فرآیندها
– سواد مالی مقدماتی
– دینامیک سیستم و تفکر سیستمی پیشرفته
– اصول تصمیمگیری مقدماتی
این مهارتها به صورت عمومی دنبال شدند و تا کنون آنها را متر نمیکردم. از امسال به بعد قصد دارم مهارتها و میزان زمان اختصاص داده شده به انها را متر کنم.
برای متر کردن مهارتها از یک روش ساده استفاده میکنم:
- شاخص ساعت اختصاص داده شده به مهارت
- شاخص سنجش عملکرد و تغییرات رفتاری پس از یادگیری
شاخص اول که به سادگی سنجیده و در همین صفحه به صورت ماهانه گزارش میشود. اما شاخص دوم در برخی زمانها بغرنجتر و پیچیدهتر است و ممکن است حتی تا سالهای متمادی هم قابل سنجش نباشد. از این رو گزارش آن را بعد از گذشت مدت زمانی از یادگیری مینویسم.
سبد مهارتی سال ۱۴۰۱:
احساس میکنم در این زمینه هنوز ضعفهای جدی دارم و باید مدت زمانی طولانی برای فهم مکانیزمهای «هزینه – عملکرد» و سنجش آن و فهم منطقش زمان بگذارم. طبیعتا در مسیری که پنج سال پیش برای رسیدن به «مدیر عاملی» در نظر داشتم، فهم دقیق مالی و داشتن بینش صحیح از حسابداری عامل بسیار مؤثری خواهد بود. این اصل را با دروس «فرادرس» و همچنین دوره «اقتصاد پیشرفته کاربردی دکتر صادقی» و آموزشهای رایگان «آکادمی خان» پیش میبرم.
برای مطالعه آزاد در این حوزه هم کتابهای زیادی در قفسه کتاب و فیدیبو و طاقچه من وجود دارند که باید آنها را بخوانم. از جمله «دست نامرئی بازار» آدام اسمیت و تئوری مینارد کینز و اقتصاد خرد هال واریان و هم چنین ریکاردو»
سال گذشته مطالعه خوبی روی بحث انسانشناسی، دینامیک سیستم تاریخ و فهم از تکامل جامعه شناختی داشتهام. امسال نیز به روال سال گذشته دوست دارم در همان زمینه ادامه بدهم. البته که امسال نیز کتابخانه من میزبان «پاراگ خانا، جارد دایموند، روتخر برخمان، دنیل پینک» و برای جامعه شناسی انسان و فهم دینامیک سیستم تاریخ «تئوری U»، «هومودئوس»،«وبلاگ پل گراهام» و وبلاگ «ویتالیک بوترین» و پادکستهای «ناوال روایکانت» خوراک فکری خوبی هستند.
تفکر مبتنی بر سناریو یک دستاورد بسیار خوب برایم داشتهاست، فکر کردن بدون تعصب و همهجانبه دیدن جهان. این مهارت را باید امسال بیشتر تقویت کنم.
برای این کار هم دوره «دکتر مولوی» در ایسیمنار را چندباره میبینم و البته متمم عزیز و دوست داشتنی هم که سرجایش است. بیشتر سناریوها را کاغذ نویسی یا روی One Note ذخیره میکنم.
احساس میکنم ندانستن هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در سالهای آینده برایم خیلی گران تمام شود. به همین دلیل سال گذشته که ریاضی مقدماتی را با هدف ورود به این وادی انتخاب کردم، احتمالا تصمیم درستی بودهاست. البته که غیر از اعتقادم به این که «هوش مصنوعی زبان وب ۳٫۰ است و اینده بشریت به نوعی با آن گرده خورده است» نحوه فکر کردن به شیوه هوش مصنوعی و ساختار ذهنی پشتش را هم دوست دارم. سال گذشته کتاب The Algorithms to Live By را صرفا تورق کردم و امسال باید عمیقتر و دقیقتر بخوانمش.

برای یادگیری ریاضیات پیشرفته هم امسال سر و کارم با کتاب The Mathematics of Machine Learning و همچنان «آکادمی خان» است.
و البته در نهایت امسال باید روی مهارت مکمل مدیران یعنی «منابع انسانی و سنجش دقیق عملکردی» بپردازم. برای این کار با مجموعه کتاب «همراه مدیران» و مجموعه «مدیر حرفهای» از آریاناقلم شروع میکنم.
از اینجا به بعد گزارشهای ماهانه را آپلود میکنم.