گزارش اردیبهشت ۱۴۰۱

به رسم و سیاقی که از انتهای سال ۱۴۰۰ شروع کرده‌ام، گزارش توسعه مهارتی اردیبهشت ماه را می‌نویسم.

اردیبهشت ۱۴۰۱ ماه درگیری برای تهیه لوازم آسایش خانه جدید و پیگیری مسائل «نگهداری خانه» و در کنارش ماه پرکاری از منظر شغلی برایم بود.

در ابتدای این ماه جابجایی‌ام به خانه جدید تکمیل شد و من از ۲۷ فروردین که کلید را تحویل گرفتم و تا ۲۹ که جابجا شدم و تا آخر فروردین درگیر تهیه برخی لوازم منزل بودم و خرده‌کاری‌های داخلی از تمیزکاری گرفته تا دست به آچار شدن‌ها و درخواست خرید اینترنت و لوازم مختلف خانه.

برنامه توسعه فردی

در این ماه نتوانستم آن‌قدر که خودم راضی باشم، روی برنامه توسعه فردی وقت بگذارم. علتش را البته در خودم می‌جویم و هیچ عامل خارجی را هم در آن مقصر نمی‌دارم. به هر صورت برنامه‌ریزی بر عهده من بود و جایی دقیق برنامه‌ریزی نداشتم.

  • هم‌چنان اولین کار من در روز درگیری با بحث «ریاضیات» است و خوشحالم که هر روز بیشتر از دیروز درگیرش می‌شوم و نه تنها از یادگیری که از صرف درگیری با آن لذت می‌برم.
  • پس از سرگرمی با ریاضی روزانه، حدود ساعت ۶:۳۰ به باشگاه می‌رسم و پنج روز هفته در آن مشغول ورزش کردن هستم. سه روز تمرین فقط هوازی و دو روز تمرین قدرتی.
    • در واقع سه روز ریکاوری هوازی و دوچرخه یا اسکی فضایی برای دو روز تمرین با وزنه است و در زمانی که روی دوچرخه هستم، سعی می‌کنم منابع مرتبط با GMAT را تورق کنم. هر چند این برنامه را در دو هفته آخر پیش برده‌ام و دو هفته اول نامنظم به ورزش پرداختم.
      • قبل از دوچرخه سواری در باشگاه، عمدتا صبح زود، اولین کاری که بعد از خوردن قهوه صبحگاهی می‌کردم پیاده‌روی تا بوستان اندیشه و قدم زدن در آن و مدیتیشن و دیدار با ورزشکاران آن‌جا بوده‌است.
      • در بازگشت از باشگاه عمدتا به اندازه خوردن یک قهوه در کافه رئیس فجر هستم و همزمان هم یک یا دو ویدئو از آکادمی خان را می‌بینم.

خواندن چهار مقاله آنلاین تمام چیزی بود که در اردیبهشت ماه نصیبم شد:

این لیست مقالات خوانده شده و لینک آن‌هاست که از این میان مقاله آخر را «شهرزاد پاک گوهر» برایم ارسال کرد که در باز شدن دیدگاهم نسبت به تعدیل و تأثیر تصمیم‌های بزرگ مدیران بسیار مؤثر بود.

اردیبهشت ماه هم مشتری پر و پا قرص Podcast Addict بودم و این اپیزودها را گوش کردم:

در این میان پادکست تاریخ شفاهی هاروارد بسیار آموزنده و در عین حال «بسیار دردناک» است. آن‌قدر دقیق و عالی است که در لینکدینم به دوستان پیشنهاد دادم کاش کسی همت کند و با مدیران باقیمانده نسل اول و دوم از این دست مصاحبه‌ها بکند.

در اردیبهشت هم میهمان چند نویسنده بودم که البته هم حجیم بودن و هم کار فکری زیادی که برای خودم ساخته‌ام، باعث شد نتوانم کتاب‌ها را تمام کنم که فکر میکنم تا هفته دوم خرداد ماه تمام شوند:

در این میان «چگونه هر چیزی را اندازه بگیریم» و «فایننس چگونه کار می‌کند» کتاب‌هایی نیستند که بتوانم با یک بار خواندن و یک بار ورق زدن بفهممشان و زمان بیشتری برایشان اختصاص می‌دهم.

در مهارت‌های ارتباطی بر خلاف فروردین ماه خوب پیش نرفتم. اما همزمان در «مدرسه محصول بوژان» ثبت‌نام کردم و پس از اتمام این نوشته قرار است بنشیم پای صحبت‌های اساتیدش در جلسه اول. هدفم یادگیری دقیق از محصول و در واقع «Generalist» شدن در مدیریت محصول و فهم بهتر تیم نرم‌افزاری‌مان است و شاید هم ارزیابی و ساختن ایده‌هایی که در پس ذهنم دارم و جایی آن‌ها را به کار می‌گیرم.

خواندن این مقاله هم «باز به پیشنهاد شهرزاد» کمک کرد دیدگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت به مدیریت زمان داشته‌باشم:

نوشتن کتاب و ویرایش آن با سرعت خوبی به پیش نمی‌رود و متوقف شده‌است. هر چند در دو هفته اول اردیبهشت زمان خوبی رویش گذاشته بودم، اما در هفته‌های پایانی رضایت‌بخش نبوده‌است.

اما ترجمه فصل چهارم کتاب «دام محتوا» را به خوبی به اتمام رساندم و بعد از مدت‌ها آن را کامل کردم.

حال خوب‌کن های فرعی

آغاز به کار کانال «کار خوب محتوایی»

در اواخر اردیبهشت ماه بالاخره تردید را به کناری گذاشته و کانال کار خوب در محتوا را استارت زدم. هدف از راه‌اندازی این کانال آموزش رایگان مهارتی حوزه محتوا، از سطح صفر به افراد و فراهم آوردن امکان استخدام‌پذیری آن‌ها در شرکت‌های داخلی و بین‌المللی است. استقبال آن‌چنان خوب بود که خودم هم باورم نمی‌شد.

اولین ویدئو را به پایه‌ای ترین مسئله پرداختم: «نقشه بازاریابی محتوایی»

کانال یوتیوب و کار با نرم‌افزارهای مختلف

لذت مهم و نهفته‌ای در کار با نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد که مدت‌ها بود از آن‌ها استفاده نمی‌کردم. فعال کردن مجدد کانال یوتیوبم باعث شد بیشتر و بیشتر با این ابزارها آشتی کنم و از کار کردن با آن‌ها حس خوب زندگی بگیرم.

باید برای خرداد ماه تلاش کنم به یک روتین دقیق‌تر وفادار بمانم. روتین قبلی به خوبی که انتظار داشتم کار نمی‌کند.

۴ دیدگاه

  1. موفق باشی رفیق. توی بعضی چیزها با هم مشترک هستیم
    ۱٫یادگیری ریاضیات پایه – ماتریس
    ۲٫تمرینات بدنسازی(سه روز در هفته) ولی من به جای دوچرخه،کیسه و بوکس و طناب زدن رو برای هوازی انتخاب کردم
    ۳٫پادکست گوش دادن – تاریخ معاصر و تاریخ جهان – با کست باکس البته
    ۴٫ بخش مقاله خوانی هم دارم که البته با موضوعات متفاوت اخیرا بیشتر بلاکچین و اقتصاد پولی
    ۵٫اعتراف میکنم که توی کتاب خوندن کمی تنبل شدم . نهایت ماهی یک کتاب میخونم.
    در کل خیلی شبیه بودن – با حال بود 🙂

    1. عالیه فواد جان
      برنامه جالبی داری. البته دلیل انتخاب دوچرخه اینه که همزمان بتونم برای GMAT هم بخونم در حالی که دارم پا میزنم. هر چند پیشنهاد کیسه بوکس و طناب زدن هم خیلی وسوسه‌انگیزن
      اگه پادکست هایی که داری رو هم جایی معرفی کردی لینک بده بهم که به لیستم اضافه کنم.

      ریاضیات پایه اصلا دنیاییه. الان که منم به بخش ماتریس رسیدم، خیلی کیف میکنم که تو هوش مصنوعی و پردازش تصویر چقدر میشه از این مفهوم استفاده کرد. خیلی خیلی لذت بخشه در واقع.
      برای کتاب هم آره کمی تنبل شدم منم. شاید از خصوصیات اردیبهشت ماه و بهار بوذ که آدم رو تنبل میکرد، به هر حال این ماه سعی میکنم جبرانش کنم.

      دمت گرم رفیق.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *